DFD B1 - Oenkerk                                         

NK B-Aspiranten te 's Gravenzande op 8 juni 2002

Vroeg uit de veren om met de B-ploeg naar het NK af te reizen in 's Gravenzande. De bus vertrok om precies 7.00 uur.


Supporters afgeladen met toeters, sirenes, vlaggetjes, stoeltjes en wat al niet meer werd in de bus meegenomen. Zelfs plu's gingen mee, maar die bleven in de bus liggen in         's Gravenzande, want het was daar prachtig weer.

 

De zon scheen en er zijn zelfs dames even het dorp in geweest om een korte broek te kopen, want die hadden ze niet mee.Om goed 10.00 uur arriveerden wij op het complex van de CKV ONDO, een mooi en gezellig complex met twee kunstgrasvelden.

Een partytent stond gereed voor elke ploeg en daar werd ons hele hebben en houden gedumpt voor die dag.

Onze B-jeugd had voor deze gelegenheid t-shirts laten maken met hun rugnummer en "nick"-name er op. Zwart met oranje, past precies bij DFD.Voor wat de wedstrijden betreft kunnen we kort zijn. Drie wedstrijden spelen en achtereenvolgend verliezen van Fortuna uit Delft, De Meeuwen uit Putten en PKC uit Papendrecht. Net allemaal een tikkeltje te groot en te sterk voor de ploeg die district Noord vertegenwoordigde.

Maar ondanks de verliezen hebben we kunnen genieten van deze dag en het korfbal wat we te zien kregen.


De finale ging tussen Fortuna en KCC/van Santen, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Het werd uiteindelijk KCC/Van Santen die als winnaar uit de bus kwam.

Wij bedanken  CKV ONDO voor het zeer goed georganiseerde kampioenschap.

Om 17.00 uur vertrokken we weer naar het noorden. Het B-aspiranten team kan vakantie gaan houden en zich gaan voorbereiden op het volgend seizoen als ze met z'n zessen van de acht spelers overgaan naar de A-junioren.