KCC/van Santen B1 na een spannende finale Nederlands Kampioen!

De korfbaljeugd van KCC/van Santen, de aspiranten B1, zijn zaterdag in ’s-Gravenzande na een spannende finale tegen rivaal Fortuna uit Delft kampioen van Nederland geworden. Pas in de laatste minuut van de verlenging werd de wedstrijd beslist met de eindstand 7 – 6.

In de poulewedstrijden daarvoor speelde KCC/van Santen met name in de eerste wedstrijd tegen OVVO uit Maarssen een makkelijke en soepele wedstrijd. Ze gaf OVVO, die toch als een van de kanshebbers werd beschouwd, geen schijn van kans en de uitslag had nog hoger kunnen zijn dan de uiteindelijke score van 8 – 5. De tweede wedstrijd tegen Rust Roest liep wat stroever. Bij de rust stond het nog 0 – 0. Rust Roest was een stugge en fysieke ploeg, waardoor KCC/van Santen moeite had om te scoren. Het was ook Rust Roest uit Eindhoven die de score opende en het duurde daarna 7 minuten voordat KCC/van Santen daar antwoord op had. In de laatste 2 minuten gaven de 2 doelpunten van Esther Last de doorslag en ging KCC/van Santen alsnog met de overwinning van het veld. De laatste poulewedstrijd was tegen DVO uit Bennekom. DVO had 3 punten en moest winnen om in de finale te komen. KCC/van Santen had echter aan een gelijkspel genoeg. In de eerste helft liep KCC/van Santen vrij makkelijk uit naar een 4 – 0 voorsprong. DVO liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en vocht zich in de tweede helft knap terug naar een 4 – 4. Met nog ייn minuut te gaan was de spanning te snijden, maar gelukkig hield de verdediging van KCC/van Santen stand, zodat d finale bereikt was.

In de andere poule ging de strijd om de finaleplaats tussen Fortuna uit Delft en De Meeuwen uit Putten. Na twee wedstrijden hadden beiden ploegen 4 punten en in een onderlinge strijd moesten ze uitmaken wie naar de finale ging. Fortuna was daarbij duidelijk de sterkste en won met 7 – 3.

De finale ging zodoende tussen Fortuna en KCC/van Santen. Nadat de spelers aan het publiek waren voorgesteld kon de strijd beginnen. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Lysanne van de Velde opende in de derde minuut met een fraai doelpunt de score. Pas 8 minuten later had Fortuna een antwoord door een doorloopbal te scoren. Kort voor rust zorgde Esther Last weer voor een voorsprong. In de tweede helft vielen aanzienlijk meer doelpunten, waarbij KCC/van Santen meestal de voorsprong had. Drie minuten voor tijd nam Fortuna voor het eerst door middel van een strafworp de leiding. Dit was echter maar van korte duur want binnen de minuut schoot Ernst de Bruin van afstand raak. Een verlenging werd daardoor noodzakelijk. In deze verlenging was de spanning om te snijden. In het tweede deel van de verlenging kwam KCC/van Santen door een strafworp van Michiel Last op een 6 – 5 voorsprong. Fortuna beantwoordde direct met 6 – 6. Kort voor het einde zorgde Peter Danse met een afstandschot voor eindstand: 7 – 6. Het team, Lysanne van de Velde, Nathalie van Abshoven, Rianne Dekkers, Esther Last, Peter Danse, Ernst de Bruin, Robert de Groot en Michiel Last, gingen samen met de coaches Robin Diepenhorst en Jeroen Legerstee helemaal uit hun dak.